Akcija „Gyvasis tautos žiedas”

Šiemet sudalyvavome akcijoje „Gyvasis tautos žiedas”. Šios akcijos tikslas – patraukliai ir žaismingai paminėti vieną svarbiausių Lietuvos valstybės istorinių datų bei skatinti jaunimo pilietinį aktyvumą, domėjimąsi savo šalies istorija. Nuotraukose turi dominuoti valstybinės vėliavos spalvos – geltona, žalia, raudona ir Ukrainos valstybinės vėliavos spalvos: mėlyna ir geltona. Iš šių spalvų reikėjo suformuoti „gyvąjį tautos žiedą“.

Akcija „Gyvasis tautos žiedas” Read More »

Sveikatos pamokėlės

Visuomenės sveikatos specialistė 1-3 klasių mokiniams ir ikimokyklinio amžiaus vaikams vedė sveikatos pamokėles. Su vaikais kalbėjo apie pagrindinius žiemos pavojus, traumas, kaip tinkamai pasirūpinti tinkama apranga ir avalyne žiemos metu, kad nesušalti ir nesusirgti, kaip elgtis slidžioje gatvėje, įlūžus ledui, kaip smagiai ir saugiai pramogauti gamtoje.
Taip pat vyko sveikatos pamokėlės „Sveiki dantukai – graži šypsena“. Užsiėmimų metu specialistė vaikams pasakojo apie dantukų sandarą, jų priežiūrą. Kokius maisto produktus rinktis, kad dantukai būtų sveikesni. Prisiminė, kiek kartų per dieną reikia valytis dantis, kiek naudoti dantų pastos bei kaip dažnai keisti dantų šepetėlį ir kada laikas apsilankyti pas odontologą. Žiūrėjo mokomuosius filmukus.
Visuomenės sveikatos specialistė

Sveikatos pamokėlės Read More »

Biržų krašto muziejaus edukaciją „Iš ko susideda Kalėdos?”

Gruodžio 19 dieną 1-3 klasės mokiniai vyko į Biržų krašto muziejaus edukaciją „Iš ko susideda Kalėdos?”. Ten sužinojo, kaip padengti Kūčių stalą, kokius žaidimus žaisdavo vaikai per šventes, kokius burtus darydavo Kūčių vakarienės metu ir dar daug įdomių dalykų, kas buvo prieš šimtą metų…Pabaigoje vaikai pasigamino atvirukus-pirštines, kurias įteiks savo artimiesiems. Labai įdomi ir naudinga Kalėdinė edukacija vaikams. Po edukacijos mokiniai turėjo galimybę dar pasidžiaugti miesto žaliaskare eglute.

Biržų krašto muziejaus edukaciją „Iš ko susideda Kalėdos?” Read More »

Panevėžio lėlių vežimo teatro spektaklis

Gruodžio 13 dieną darželinukai ir 1-3 klasės mokiniai vyko į Panevėžio lėlių vežimo teatrą, kur žiūrėjo nuostabų spektaklį pagal H. K. Anderseno pasakos motyvus „SNIEGO KARALIENĖ“. Po spektaklio vaikai susitiko su Kalėdų Seneliu bei jo pagalbininkais, šoko, dainavo, deklamavo ir galų gale dovanų gavo. Buvo linksma, jauku ir įspūdinga.

Panevėžio lėlių vežimo teatro spektaklis Read More »

Poezijos ir muzikos popietė „Kai susitinka žodžiai ir garsai…“

Lapkričio 29 dieną Pačeriaukštės pradinio ugdymo ir daugiafunciame centre vyko poezijos ir muzikos popietė „Kai susitinka žodžiai ir garsai…“. Popietės metu buvo skaitomos įvairių poetų eilės. Na, o eilėraščių žodžius „supo“ šaunaus dueto, Rihardo ir Juozo, atliekamos dainos, kurios suteikė džiaugsmo, kėlė nuotaiką ir privertė susimąstyti. Gera buvo pabūti kartu bei pajusti poezijos ir muzikos susitikimo galią.

Poezijos ir muzikos popietė „Kai susitinka žodžiai ir garsai…“ Read More »

Scroll to Top